top of page

GINOP-4.1.5-22-2022-00002

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg

Amazon Kft. energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztése
Kedvezményezett neve: AMAZON Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Amazon Kft. energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 75.304.066 Ft
Támogatás mértéke: 90%
Projekt befejezési dátuma: 2023.06.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.5-22-2022-00002
Projekt leírás: Projektünk a cég épületének energetikai korszerűsítésére koncentrált, mely alapján sikerült a korábbi CC energiaosztályról BB energiaosztályra feltornászni az épület energetikai besorolását. A fejlesztés során vízszintes- és függőleges irányban is polisztirolhab hőszigetelés került épületünkre, az épületen található összes nyílászárót műanyag és alumínium nyílászáróra cseréltük le, levegő-víz hőszivattyús rendszer került beépítésre, valamint ehhez kapcsolódóan fűtéskorszerűsítést is végrehajtottunk, teljes egészében felújítva a fűtéshálózatot. A projektben továbbá korszerűsítettük a beltéri világítási rendszerünket, amely szintén teljes egészében lecserélésre került. Végezetül az energiahatékonyság érdekében lamellás árnyékoló szerkezeteket szereltünk fel épületünkre. A projektünk révén javult épületünk energiaosztályi besorolása, aminek köszönhetően nem csak takarékosabban és környezethatékonyabban tudunk működni, hanem az erre fordítandó összegek jelentős részét is sikerült lefaragnunk, melyeket további fejlesztésekre tudunk fordítani.

GINOP-1.2.14-20-2021-00187

Kedvezményezett neve: AMAZON Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „Harisnyatermék gyártási hulladékának hasznosítása, hulladékcsökkentés, környezettudatos gyártás az Amazon Kft.-nél”
A támogatás összege: 62.092.230, -Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. december 31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00187
A Projekt tartalmának bemutatása: Az Amazon Kft. a „Harisnyatermék gyártási hulladékának hasznosítása, hulladékcsökkentés, környezettudatos gyártás az Amazon Kft.-nél” című GINOP-1.2.14-20-2021-00187 megnevezésű pályázat keretében beszerzett gépek és átalakított folyamatok elősegítik a harisnya termelés során minőség folyamatos ellenőrzését és javítását, továbbá a gyártási hulladék csökkentését, valamint a keletkező és a korábban felhalmozott gyártási hulladék feldolgozását.
Az Amazon Kft a projekt során a következő eszközbeszerzést valósította meg: 1 db méretellenőrző gép, 3 db varrógép, 1 db kompresszor, 1 db hulladék feldolgozó gép.
A beszerzett gépek segítségével jelentősen javultak a harisnya termelés egyes folyamatai: minőségellenőrzés, hatékonyság, a termelés folyamatosságának a biztonsága.
A hulladék feldolgozó gép segítségével a gyártási hulladékból másodlagos nyersanyag állítható elő, amely amellett, hogy hozzájárul a körkörös gazdaság kialakításához, diverzifikálja a cég portfólióját, és új piaci lehetőségeket teremt.
Az Amazon Kft a gyártóüzembe telepített vállalatirányítási rendszerrel digitalizálta a termelési folyamatait. Az üzemi telephelyen bevezetett vállalatirányítási rendszer a teljes folyamatot lefedi a nyersanyagok beszerzésétől, a gyártás folyamaton át a szállítólevél generálásáig.  A fejlesztés eredményeképpen a vállalatvezetés azonnal valós képet kap a termelés és a raktárkészlet alakulásáról, a munkavállalók egyéni teljesítményről és a partnerek megrendeléseinek az alakulásáról.
A projekt keretében lehetőség volt a munkafolyamatokban részvevő személyek bérelszámolására, mely fontos eleme volt a projekt sikeres lebonyolításának.

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01257  

Kedvezményezett neve: AMAZON Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató  Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Kapacitásbővítés az Amazon Kft.-nél
A projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01257
Támogatás összege: 46.593.444 Ft
Támogatás mértéke: 30%

A projekt tartalmának bemutatása

Az AMAZON Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 2017. május hó 30. napján Támogatási Kérelmet nyújtott be a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati felhívásra GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01257 azonosító számon, „Kapacitásbővítés az Amazon Kft.-nél” címen, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. március hó 29. napján - 30%-os támogatási intenzitás mellett – 46.593.444 Ft vissza nem térítendő támogatásban- és 60% visszatérítendő kedvezményes kamatozású éven túli kölcsönben (93.186.888 Ft) részesített.
A tárgyi projekt megvalósítására kiállított Támogatói Okirat 2018. április hó 17. napjával lépett hatályba.
A Felhívás célja, hogy segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fejleszteni kívánó KKV-k olyan kapacitásbővítő beruházásait, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, képesek kitermelni a forráshoz jutás költségeit is, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A támogatások révén csökken az alacsony versenyképességű, korszerűtlen eszközparkkal és infrastruktúrával, tőkehiánnyal küzdő KKV-k száma.
Társaságunk a tárgyi projekt megvalósítása során 6 db eszközt kíván beszerezni (4 db harisnyakötő gépet, 1 db összevarró gépet és 1 db orrozó gépet) melyek hozzájárulnak eddig hiányzó eszközök beszerzéséhez, jelenlegi eszközeink modernizációjához. Az újonnan telepített eszközök segítségével eszközparkunk teljesen megújul, így mind hazai- mind pedig külföldi piacok elvárásainak minden tekintetben meg fogunk tudni felelni. Az új eszközök hatására javul szervezetünk versenyképessége, és hatékonyabban tudjuk kihasználni erőforrásainkat a fenntartható fejlődés szem előtt tartásával.

20190614_093559.jpg
20190614_093608.jpg
20190614_093632.jpg

GINOP-2.1.7-15-2016-00134

Kedvezményezett neve: AMAZON Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „Prototípus-fejlesztés az Amazon Kft-nél”
A támogatás összege: 69.045.928, -Ft
A támogatás mértéke: 61,82 %
A Projekt tartalmának bemutatása: 
A projekt feladata: megfelelő minőségű, a cél elérésére alkalmas kikészítőszerek, illetve kikészítendő poliamid harisnyatermékek ismertetése, továbbá a baktericid harisnyatermékek prototípusának előállítását lehetővé tévő és az üzemi sorozatgyártást megalapozó nanotechnológiákat is magába foglaló ipari kikészítési technológia elméleti alapjainak és gyakorlati megvalósítási módszereinek leírása.
A poliamid 6.6 illetve poliamid 6 fonalból készült kötött alsóruházati valamint zokni illetve harisnya termékek speciális igényeit figyelembe véve elemeztük a baktericid textilgyártás jelenlegi helyzetét és megállapítottuk, hogy a piacon csak jó minőségű, környezetbarát, az emberi egészséget a lehető legkevésbé károsító baktericid kikészítőszereket tartalmazó termékekkel célszerű megjelenni. A rendelkezésre álló szakirodalmi információkból illetve laboratóriumi szintű mérési eredményeinkből kiindulva erre a célra ezüst illetve kvaterner ammónium alapú vegyületek helyett a szerves fémvegyületek közé tartozó széles spektrumú mikroba-, gomba-, alga- és atkaölő hatású cink pirition tartalmú kikészítőszert választottunk.
Poliamid 6.6 harisnyatermékeket kezeltünk cink pirition tartalmú kikészítőszerekkel laboratóriumi, félüzemi és üzemi továbbá poliamid 6 harisnyatermékeket üzemi körülmények között. Mindkét fonaltípuson a szignifikánst meghaladó nagyon jó baktericid hatást értünk el. Mivel poliamid 6 fonalból készült terméken üzemi kikészítési körülményekkel jobb baktericid hatás érhető el, mint poliamid 6.6 fonalból készült terméken, ezért ipari méretű harisnyatermék gyártásra a poliamid 6 fonal felhasználását javasoljuk.

bottom of page