top of page

Mosható, többször használható szájmaszk cserélhető szűrőbetéttel

A maszkjainkat úgy alakítottuk ki, hogy az anyag az orrnál és az állnál is rásimul az arcra, így biztosítja az arc pontosabb takarását. A szűrőhatás hatékonyságának növelése érdekében az maszkjaink 3 rétegből állnak: a külső részek poliamid és elasztán fonalból, a belső, cserélhető szűrő rész nemszőtt poliészter anyagból készül. A két különböző szerkezetű anyag együttes használata így magasabb szűrőhatást biztosít. A szoros, de komfortos illeszkedéshez hozzájárul a rugalmas gumi fülpánt. Ha a maszk mégsem illeszkedik tökéletesen, akkor a fülpántokat megcsavarva lehet állítani a maszk feszességén.

Egy csomag tartalma 1 db maszk és 2 db szűrőbetét.  

Elérhető női (M) és férfi (L) méretben, fekete és fehér színben, kétféle fülpánt megoldással.

Megrendelésre gyermek és extra nagy méretet is készítünk.

Maszkjaink külső rétege poliamid és elasztán felhasználásával készül, mert az ilyen szintetikus szálú szövetek vagy kötött anyagok (poliészter, poliamid stb.) jól vezetik el a nedvességet, vagyis csökkentik az átnedvesedés kockázatát. A szakértők szerint a maszk viselése során ügyelni kell arra, hogy elkerüljük a maszk átnedvesedését, ez ugyanis fokozza annak a kockázatát, hogy a maszkon áthatolnak a cseppek. Ezért maszkjainkba 100% poliészterből készült szűrőbetétet helyeztünk el, ami szintén csekély mértékben szív fel nedvességet, és a speciális nem-szőtt szerkezete pedig különösen előnyös, mivel eltér a külső rétegek szerkezetétől, így növeli a szűrőhatás hatékonyságát.

A piacon elérhető többször használható maszkok többsége pamut vagy viszkóz anyagból készül, azonban ezek a szálak nedvszívó hatásúak, ennek következtében az ilyen maszkok hatékonysága a  viselés során csökkenhet, az átnedvesedés ugyanis csökkenti a maszk védelmi funkciójának a hatékonyságát.

 

Száj-, orrmaszkunk a Német Textil-és Divatipari Szövetség (textil+mode) ajánlásainak a figyelembevételével készült.

Használati utasítás:

  • Az első használat előtt öblítse ki a maszkot és a szűrőbetétet! 

  • A maszkot a száj- és orr előtt kell viselni. Az arcmaszkokat használat után naponta mosni, fertőtleníteni szükséges! 

  • A maszkot átnedvesedés esetén le kell venni és ki kell cserélni. 

  • A használt maszkot - lehetőség szerint a továbbszennyezést megakadályozva - egy zacskóba vagy hasonló, légmentesen zárható tartóba szükséges helyezni vagy azonnal kimosni.

  • Ha a maszk bőnek bizonyul, a fülpánt csavarásával lehet állítani a szorosságán.

 

Figyelmeztetés:

Az Amazon Kft által gyártott száj- orrmaszk nem orvostechnikai eszköz és nem egyéni védőeszköz, csak magáncélú használatra szolgál, semmiképpen nem tekinthető védőfelszerelésnek fertőzésekkel és egyéb káros anyagokkal szemben, és nem alkalmazható az egészségügyben vagy munkavédelemben.

bottom of page